Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og bearnéssaus

Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og bearnéssaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Rotgrønnsakene blir møre og smakfulle når de bakes med hvitløk og timian. De søte betene er veldig gode til svin og syrlig bearnéssaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Rødbeter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Villrisblanding
125 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 835 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet med litt hvitløk og noen timianstilker for god smak. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og betene, og kutt dem i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, 1 ss smør og 4 av timianstilkene. Bland alt godt, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
God middag!