Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne enkle og særegne retten er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Storfeknoker trenger lang koketid, og her har vi gjort mesteparten av jobben.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Pastinakk
1 stk
Timian
1 bunt
Gul løk
2 stk
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke
325 g
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
668 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
78 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en rotmos av grønnsakene! Kok grønnsakene i omtrent 15 minutter, og mos dem sammen med 2 ss smør og 1–2 dl fløte. Smak til med salt og pepper.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene, kålroten og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene og timianstilkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og oksebuljongen. Spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttpakkene, litt etter litt. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett 2 ss eddik, 2 ss sukker, og smak til med salt og pepper. Ha i oksekjøttet, og la det trekke i sausen i 5–10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
God middag!