Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne enkle og særegne retten er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Storfeknoker trenger lang koketid, og her har vi gjort mesteparten av jobben.
Denne enkle og særegne retten er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Storfeknoker trenger lang koketid, og her har vi gjort mesteparten av jobben.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Pastinakk
1 stk
Timian
1 bunt
Gul løk
2 stk
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke
325 g
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en rotmos av grønnsakene! Kok grønnsakene i omtrent 15 minutter, og mos dem sammen med 2 ss smør og 1–2 dl fløte. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene, kålroten og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene og timianstilkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og oksebuljongen. Spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttpakkene, litt etter litt. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett 2 ss eddik, 2 ss sukker, og smak til med salt og pepper. Ha i oksekjøttet, og la det trekke i sausen i 5–10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
God middag!