Laktosefri
Nuddelbowl med friske grønnsaker, edamamebønner og peanøttsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Peanøttsausen er stjernen i denne retten. Salt, søt, kremet og fyldig, perfekt til de friske grønnsakene og den søte mangoen.
Peanøttsausen er stjernen i denne retten. Salt, søt, kremet og fyldig, perfekt til de friske grønnsakene og den søte mangoen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Ingefær
½ bit
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Hakkede peanøtter
2 pakke
Lime
½ stk
Honning
1 pakke
Soyasaus
1–2 ss
Vann
½ dl
Gulrøtter
2 stk
Stangselleri
1 stilk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Edamamebønner
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
1 ts
Eggenudler
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med sriracha hvis du liker det litt ekstra hett!
Skrell halve ingefæren og hvitløken. Finhakk chilien, og finriv hvitløken og ingefæren på et rivjern. Ha chilien, hvitløken og ingefæren over i et litermål, sammen med peanøttene, saften fra den halve limen, 1–2 ss soyasaus og ½ dl vann. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre alt sammen, og smak til med honningen og eventuelt mer soyasaus.
Skrell gulrøttene. Skyll stangsellerien og kutt den og gulrøttene i tynne skiver på skrå. Skrell mangoen og kutt den i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Fordel alt utover et serveringsfat.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Ha bønnene over i en skål, og topp med sesamfrøene og 1 ts soyasaus.
Ha nudlene i dype skåler, og topp dem med de friske grønnsakene, edamamebønnene og peanøttsausen.
God middag!