Kylling satay med jasminris og syrlig råkostsalat
Glutenfri
Laktosefri

Kylling satay med jasminris og syrlig råkostsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
En rask og velsmakende Sør-Asiatisk favoritt. Den søte og fyldige sataysausen sammen med saftig kylling er uimotståelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Jasminris
150 g
Purre
½ stk
Agurk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
753 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen. Det smaker ekstra godt å toppe retten med finhakkede peanøtter.

 Tilbered risen som anvist på pakken. Del purren i to på langs, skyll og kutt den i tynne skiver. Vend purren inn i den ferdigkokte risen.
 Del agurken i to på langs, og bruk en skje til å skrape ut kjernen. Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt agurken, gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og press over saften fra limen (se tips). 
 Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Hell over sataysausen, og skyll ut glasset med ½ dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5–6 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
God middag!