Pannestekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker og brun saus

Pannestekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker og brun saus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
  • salt
Poteter
400 g
Gulrot
2 stk
Kålrot i staver
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Brokkoli
½ -1 stk
Svinekam i skiver
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en skive brunost eller en skvett fløte, smak til sausen med det, om du vil.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene, skrell gulrot og kutt potet i båter og gulrot i staver. Ha potetbåtene, gulrot og kålrotstavene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking. Del brokkolien i buketter og stilken i staver, bland dem inn med grønnsaker og potet etter omtrent 10 minutter.
Ha salt og pepper på svinekammen. Varm oppe en stekepanne, ha i olje og stek svinekam skivene på høy varme i 3-4 minutter på hver side. Ha så over på en tallerken.
Varm sausen forsiktig opp i en bredbunnet kjele. Når sausen er varm, ha svinekammen, og evt stekesjy over i sausen. Saus og svinekam kan stå å lav varme frem til grønnsaker er klart i ovnen. Vend om underveis.
Server svinekam i brunsaus med ovnsbakte grønnsaker.
God middag!