Kylling med indisk blomkål og potetgryte
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- smør
- salt
Blomkålbuketter
150 g
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Rød currypaste
½ pakke
Gul løk
½ -1 stk
Kokosmelk
1 pakke
Strimlet grønnkål
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk mengde poteter etter familiens ønsker. Har du persille eller en annen grønn urt, finhakk den og dryss den over ved servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del blomkål i små buketter og poteter i fire eller evt terninger à ca. 1 x 1 cm. Legg det i en ildfast form og bland inn olje, smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 20 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Skjær løk i tynne skiver. Ha salt og pepper på kyllingen på begge sider og varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen på høy varme i 3–4 minutter på hver side. Ta den ut av pannen og over på en tallerken. Skru ned varmen på pannen, ha i løken og stek den til den er blank.
Tilsett kokosmelk og curry paste. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. La sausen koke i 5–6 minutter. Når grønnsakene i ovnen har stekt i 20 minutter, ta formen ut av ovnen og hell currysausen over potetene og blomkålen. Bland godt. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 5–6 minutter. Ta formen ut av ovnen igjen og bland inn grønnkål og kylling. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 2–3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnkålen har falt sammen.
Server kylling med indisk blomkål og potetgryte.
God middag!