Kyllingbryst med søtpotetpure og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Søtpotetpuré
500 g
Sitron
½ stk
Brokkoli
½ - 1 stk
Smør
1 ss
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett over en stor kjele med vann til søtpotetpure og en kjele med vann til brokkoli.
Krydre kyllingbryst med salt og pepper, og bruk gjerne annet krydder om du ønsker det. Det kan passe bra med blandt annet paprikapulver eller urter. Brun kyllingen i en stekepanne med olje. Legg filetene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter. Eventuelt kan du sette i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og steke den videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Legg posen men søtpotetpureen i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Kok brokkolien i 3–4 minutter rett før servering. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør.
Ha urtesausen i en liten kjele og kok opp under omrøring. Eller den kan varmes i posen sammen med søtpotetpureen.
Løft posen med søtpotetpure opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell pureen forsiktig over i et serveringsfat. Smak til med saften fra en halv sitron.
Server kyllingbryst med søtpotetpure, brokkoli og urtesaus.
God middag!