Skrei med potetkrèm, baconsmør og grønnsaker

Skrei

Skrei med potetkrèm, baconsmør og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Mandelpoteter
    400 g
    Melk
    1 dl
    Salt
    Smør
    1 ss
    Sjalottløk
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    Baconterninger
    100 g
    Grønne erter
    125 g
    Smør
    1-2 ss
    Skreiloin
    350 g
    Extra virgin olivenolje
    Salt
    Gulrot
    2 stk
    Vann
    3 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt sitronskall i baconsmøret.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft. Sett over vann til koking av poteter.
    Skrell mandelpotetene og kok i ca 20 minutter eller til de er mør.
    Finhakk sjalottløken. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
    Ha fisken i en ildfast form, dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i ca 10-12 minutter.
    Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek baconterningene i ca 3-4 minutter til de er gyllen. Stek løken sammen med baconet i 1-2 minutter.
    Ha de grønne ertene og smør i stekepannen sammen med baconet og stek i noen minutter. Hold varmt frem til servering.
    Kok opp en kjele med lettsaltet vann og damp gulrøttene i ca 5-6 minutter.
    Sil vannet av potetene og ha de tilbake i kjelen. Mos sammen med melk og smør. Smak til med litt salt.
    Server skrei med potetkrèm, baconsmør og grønnsaker.
    God middag!