Skrei
Skrei med potetkrèm, baconsmør og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Mandelpoteter
400 g
Melk
1 dl
Salt
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Baconterninger
100 g
Grønne erter
125 g
Smør
1-2 ss
Skreiloin
350 g
Extra virgin olivenolje
Salt
Gulrot
2 stk
Vann
3 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronskall i baconsmøret.
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Sett over vann til koking av poteter.
Skrell mandelpotetene og kok i ca 20 minutter eller til de er mør.
Finhakk sjalottløken. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Ha fisken i en ildfast form, dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i ca 10-12 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek baconterningene i ca 3-4 minutter til de er gyllen. Stek løken sammen med baconet i 1-2 minutter.
Ha de grønne ertene og smør i stekepannen sammen med baconet og stek i noen minutter. Hold varmt frem til servering.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og damp gulrøttene i ca 5-6 minutter.
Sil vannet av potetene og ha de tilbake i kjelen. Mos sammen med melk og smør. Smak til med litt salt.
Server skrei med potetkrèm, baconsmør og grønnsaker.
God middag!