Kjøttboller i tomatsaus med spinat og pasta
4.08 (405)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Evt. sukker
- extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Tomatpesto
1 pakke
Salt
Evt. sukker
1–2 ts
Kjøttboller
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Spinat
1 pakke
Pastaskjell
250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både litt chili eller kajennepepper og malt muskatnøtt. Kapers og oliven smaker også godt. Tilsett litt rømme eller fløte for en mer kremet rett.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av pasta.
Hakk rødløk og hvitløk. Kutt paprika i terninger og vask spinaten.
Varm opp en kjele med olje, ha i rødløk og hvitløk, og la det surre til løken er blank. Tilsett hakkede tomater. Skyll ut boksen med vann og ha også det i kjelen. Ha i tomatpesto og smak til med salt, pepper og sukker. La sausen koke i 5 minutter.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Ha kjøttboller og paprika i sausen og la det småkoke videre i 8–10 minutter, til kjøttbollene er gjennomvarme. Vend inn spinat rett før servering.
Server kjøttboller i tomatsaus med pasta.
God middag!