Koteletter med sommerkål og saltbakte poteter
Ny oppskrift
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grovt salt
- pepper
- salt
- vann
Sommerkoteletter
750 g
Nykål
1 stk
Gulrot
4 stk
Vann
4 dl
Salt
½ ts
Pepper
¼ ts
Kesam
½ beger
Gressløk
½ pakke
Sitron
1 stk
Poteter
600 g
Grovt salt
3–4 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været et er bra kan du tilberede middagen på grillen. Legg potetene i en aluminiumsform og la dem godgjøre seg på grillen i en times tid. Grill kotelettene i 3–4 minutter på hver side. Pynt gjerne med frisk gressløk.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Ha godt med grovt salt i en ildfast form. Vask potetene og legg dem i formen. Sett formen i ovnen og la potetene steke i omtrent 45 minutter. Ønsker du at det skal gå raskere, del potetene i skiver og brun dem gjerne i en stekepanne først.
Finhakk gressløk og bland den sammen med kesam og sitronsaft.
Krydre kotelettene med pepper og eventuelt litt salt. Stek dem i en medium pluss varm stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side.
Del nykålen i skiver og gulrøttene i staver. Ha vann, salt og pepper i en kasserolle, legg i gulrøttene og la dem koke i 5 minutter. Legg kålen på toppen av gulrøttene og damp videre i noen få minutter.
Server sommerkoteletter med nykål, gulrøtter, bakte poteter og urtedressing.
1 Roedeporsjon
150 g
150 g
Grønnsaker
2 ss
374
God middag!