Koteletter med sommerkål og saltbakte poteter

Koteletter med sommerkål og saltbakte poteter

Ny oppskrift
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grovt salt
    • pepper
    • salt
    • vann
    Sommerkoteletter
    750 g
    Nykål
    1 stk
    Gulrot
    4 stk
    Vann
    4 dl
    Salt
    ½ ts
    Pepper
    ¼ ts
    Kesam
    ½ beger
    Gressløk
    ½ pakke
    Sitron
    1 stk
    Poteter
    600 g
    Grovt salt
    3–4 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis været et er bra kan du tilberede middagen på grillen. Legg potetene i en aluminiumsform og la dem godgjøre seg på grillen i en times tid. Grill kotelettene i 3–4 minutter på hver side. Pynt gjerne med frisk gressløk.

    Sett ovnen på 200 grader varmluft.
    Ha godt med grovt salt i en ildfast form. Vask potetene og legg dem i formen. Sett formen i ovnen og la potetene steke i omtrent 45 minutter. Ønsker du at det skal gå raskere, del potetene i skiver og brun dem gjerne i en stekepanne først.
    Finhakk gressløk og bland den sammen med kesam og sitronsaft.
    Krydre kotelettene med pepper og eventuelt litt salt. Stek dem i en medium pluss varm stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side.
    Del nykålen i skiver og gulrøttene i staver. Ha vann, salt og pepper i en kasserolle, legg i gulrøttene og la dem koke i 5 minutter. Legg kålen på toppen av gulrøttene og damp videre i noen få minutter.
    Server sommerkoteletter med nykål, gulrøtter, bakte poteter og urtedressing.
    1 Roedeporsjon
    150 g
    150 g
    Grønnsaker
    2 ss
    374
    God middag!