Tortellini med bacon og spinat

Tortellini med bacon og spinat

Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • solsikke-/rapsolje
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Spinat
1 pakke
Tomatpesto
½–1 pakke
(Egg, Laktose)
Tortelloni med ricotta og spinat
1 pakke
(Gluten, Egg, Laktose)
Extra virgin olivenolje eller smør
2 ss
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Fullkornspita
½ pakke
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys.

Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta.
Hakk løken. Kutt tomat og paprika i store terninger og skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek baconet til det er sprøtt. Tilsett rødløken og la den surre med til den er blank.
Tilsett tomater, paprika og spinat, vend om til spinaten har falt sammen. Vend inn tomatpesto til slutt eller server den ved siden av.
Stek pitabrødene i en brødrister.
Kok tortellini i 2–3 minutter, hell av vannet og ha på olje eller smør.
Server tortellini med bacon, grønnsaker, tomatpesto og revet grana padano.
Pasta har vært en sentral del av det italienske kjøkkenet i omtrent 800 år. I dag finnes pasta i et nærmest uendelig antall former og fasonger, og alle typene har sitt bestemte bruksområde. Opprinnelig er pasta laget av durumhvete og vann, og den tørre pastaen du kjøper i butikken har stort sett disse ingrediensene som hovedinnhold. Kjøper du fersk pasta er den ofte laget av eggeplomme, durumhvete og litt salt. I det italienske kjøkken brukes pasta som fyll til magen, det skal stille den verste sulten slik at måltidets mest kostbare ingredienser reduseres.
La barna lage egne navn på middagsrettene, så blir det morsommere å spise.
God middag!