Paprikakremet pasta med kylling og spinat
4.19 (257)
Under 20 min
10 Ingredienser
Kremet pasta med saftig kylling og søt paprika. En nydelig hverdagsmiddag for hele familien.
Kremet pasta med saftig kylling og søt paprika. En nydelig hverdagsmiddag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Linguine
200 g
Rød paprika
1½ stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Spinat
50 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rød paprika
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 834 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt soyasaus sammen med kyllingen det siste minuttet av steketiden for mer smak.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og rens paprikaene. Kutt 1½ paprika i grove biter, og den siste halvdelen i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den grovkuttede paprikaen, løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i halve pakken med paprikakrydderet, hønsebuljongen og matfløten. Kok paprikasausen i 5 minutter. Kjør den jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og eventuelt mer av paprikakrydderet. Hvis sausen blir for tykk, kan du spe på med litt vann til ønsket konsistens.
Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i resten av paprikaen og spinaten de siste 2 minuttene av steketiden.
Bland sammen pastaen og paprikasausen rett før servering. Topp retten med kyllingen, paprikaen og spinaten.
God middag!