Laktosefri
Japanske grønnsakspannekaker med laks, rissalat og chilimajones
4.07 (175)
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- pepper
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg
1 stk
Hvetemel
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Svart ris
125 g
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Laksefilet
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 892 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag sesamfrøpulver av sesamfrøene. Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir tydeligere. Bytt gjerne ut hvetemelet med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og govriv gulroten og ingefæren. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer.
Bland sammen egget, ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 2 ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulroten, ingefæren, halvparten av spisskålen og halvparten av vårløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl av pannekakerøren i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter. Snu okonomiyakien, og stek den i 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen, og kok den under lokk på middels varme i 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og risen i en bolle. Smak til med saften fra limen.
Skjær fisken i terninger. Fordel den i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt.
Topp okonomiyakiene med fisken, sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen og resten av vårløken.
God middag!