Glutenfri
Stekte kjøttpølser med potetmos og løksaus
4.1 (587)
Under 30 min
7 Ingredienser
Dette er et realt og mettende middagsmåltid som vil falle i smak hos både liten og stor. Perfekt en dag du har lyst på velsmakende tradisjonsmat.
Dette er et realt og mettende middagsmåltid som vil falle i smak hos både liten og stor. Perfekt en dag du har lyst på velsmakende tradisjonsmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gul løk
2 stk
Sjysaus
1 pakke
Mager kjøttpølse
400 g
Bladpersille
1 bunt
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 882 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør sennepen inn i sausen for en mer smakfull saus.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form, og vend inn 1 ss smør, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Ha i pakken med sjysaus, og la løksjysausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over i en mindre kjele, og hold den varm frem til servering.
Skjær pølsene i to på langs. Skyll stekepannen du lagde sausen i, og varm den opp til middels høy varme. Stek pølsene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll og finhakk persillen. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. Server sennepen ved siden av, og dryss persillen over retten ved servering.
God middag!