Ratatouillegryte med ovnsbakte poteter

Ratatouillegryte med ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. sukker
    • extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Salsicciadeig
    350 g
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Gul løk
    ½ -1 stk
    Aubergine
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Oregano
    1 pakke
    Salt
    Evt. sukker
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du timian, rosmarin eller merian passer det godt til denne retten. bland det da inn sammen med basilikum og oreganokrydderet.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Vask potetene og kutt dem i båter. Finhakk hvitløk. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
    Del squash og aubergine i terninger, og løk i skiver. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en stekepanne ha i olje og brun salsicciakjøttdeigen godt.
    Varm opp en bredbunnet kjele og tilsett olje. Stek hvitløk og sjalottløk til det blir blankt. Tilsett aubergine og aubergine og stek i 5-6 minutter til de får farge. Tilsett passataog krydder. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Kok opp, skru ned varmen og tilsett den stekte salsicciadeigen. La det stå og surre frem til gryte er ferdig. Det tar omtrent 10 minutter.
    Server gryta med ovnsbakte poteter.
    God middag!