Ratatouillegryte med ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. sukker
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salsicciadeig
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
½ -1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Salt
Evt. sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du timian, rosmarin eller merian passer det godt til denne retten. bland det da inn sammen med basilikum og oreganokrydderet.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i båter. Finhakk hvitløk. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Del squash og aubergine i terninger, og løk i skiver. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne ha i olje og brun salsicciakjøttdeigen godt.
Varm opp en bredbunnet kjele og tilsett olje. Stek hvitløk og sjalottløk til det blir blankt. Tilsett aubergine og aubergine og stek i 5-6 minutter til de får farge. Tilsett passataog krydder. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Kok opp, skru ned varmen og tilsett den stekte salsicciadeigen. La det stå og surre frem til gryte er ferdig. Det tar omtrent 10 minutter.
Server gryta med ovnsbakte poteter.
God middag!