Indisk korma med lammekjøttdeig og søtpotet
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- Litt salt
- vann
Søtpotet
2 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Blomkålbuketter
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Rød paprika
1 stk
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kormapaste
1 glass
Kikerter
1 pakke
Vann
2 dl
Litt salt
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell søtpotene, om du syntes det er bedre uten skal.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrubb søtpotetene godt. Kutt søtpotet i skiver og legg de over på et stekebrett med bakepapir, eller i en stor ildfast form. Vend inn olje og litt salt. Bak søtpotene i omtrent 25 minutter.
Skrell gulrot. Kutt gulrot og paprika i terninger. Skyll kikertene i kaldt vann.
Stek grønnsakene og kikertene blanke i en vid kjele sammen med kormapaste.
Brun av kjøttdeigen ved siden av. Forvarm en stekepanne til sterk varme, ha i olje og legg i kjøttet. La kjøttet få en skikkelig stekeskorpe, før du rører i det.
Tilsett også kjøttet i gryten med grønnsaker og hell på vann. Kok opp under lokk, og la retten småkoke til grønnsakene er møre. Smak til retten med litt salt.
Skyll koriander og rist av vannet. Grovkutt og strø over retten ved servering.
Servèr indisk kormalam med kikerter, bakt søtpotet og hakket koriander.
xxx g
Søtpotet
Kaloriinnhold: xxx kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!