Kyllingfilet med fylte squash og fløtepoteter

Kyllingfilet med fylte squash og fløtepoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Fløtepoteter
    1 pose
    Squash
    1 stk
    Salt
    Ratatouille
    1 pose
    Kyllingfilet
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    Extra virgin olivenolje
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tips: Hvis du ønsker å bruke squashkjøttet, kan du hakke det opp og ha det i kjelen sammen med ratatouillen. Dryss ost over squashen hvis du vil ha en gratinert variant. Du kan gjerne smaksette kyllingen med litt soyasaus, lime- eller sitronsaft og/eller sweet chili sauce.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft. Fyr opp grillen om du har lyst til å grille squashen og kyllingen.
    Klipp opp posen med fløtepoteter og hell potetene over i en vid ildfast form. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 15 minutter.
    Del squashen i to på langs og bruk en skje til å skrape ut det myke kjøttet i midten slik at det senere blir rom til ratatouille (se tips). Legg squashen i en ildfast form. Krydre den med salt og pepper, drypp over litt olivenolje og sett formen i ovnen. Bak squashen til den begynner å bli litt gyllen i kantene.
    Legg squashen på litt aluminiumsfolie på grillen og ha på olje, salt og pepper. Grill den på middels varme til den er nesten mør.
    Ha ratatouillen i en kjele og varm forsiktig opp. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne med olje. Del kyllingfiletene på langs og krydre dem med salt og pepper. Stek kyllingfiletene på middels temperatur til de er jevnt gylne. Skru ned varmen på platen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt, det tar omtrent 5–6 minutter. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
    Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha på litt olje. Grill filetene i omtrent 5 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på filetene og varmen på grillen.
    Ta squashen ut av ovnen eller av grillen og fyll halvdelene med ratatouille. Sett squashen tilbake i ovnen eller på grillen og bak videre til alt er mykt.
    Server kyllingfilet med fylte squash og fløtepoteter.
    God middag!