Lettsaltet torsk med grønnsaker og poteter

Lettsaltet torsk med grønnsaker og poteter

4.3 (131)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Margarin
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Pepper
Vann
1 dl
Gulrøtter
1 pakke
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Margarin
1 ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Matfløte
3 dl
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok alle potetene i dag, så går retten med ytrefilet av svin raskere. Du kan også steke torsken i en stekepanne. Stek den da i litt margarin eller olje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp poteter i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Skyll fisken og tørk av den med kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene i en ildfast form med litt vann og krydre dem med pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8–14 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Skjær rødløk i skiver. Skyll bønnene og kutt av endene om det trengs.
Varm opp en stekepanne med litt margarin. Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Tilsett buljongterning, vann og matfløte, og kok i et par minutter til. Smak til med salt og pepper.
Server bakt torsk med lettkremede grønnsaker og kokte poteter.
150 g Lettsaltet bakt torsk: 130 g Grønnsaker Saus: 2 ss Energiinnhold: ca 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!