Stekt svinekam med tomatsalat, ovnsbakte småpoteter og bearnéssaus
4.02 (269)
Under 30 min
7 Ingredienser
Frisk og fruktig tomatsalat passer perfekt til saftig svinekam og fyldig bearnéssaus. Med gylne småpoteter blir dette en rask favoritt.
Frisk og fruktig tomatsalat passer perfekt til saftig svinekam og fyldig bearnéssaus. Med gylne småpoteter blir dette en rask favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Bearnéssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 717 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne inn friske urter, litt chili og hvitløk i potetene før du setter dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og kutt tomatene i skiver. Skrell og kutt rødløken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen tomatene, løken, salaten og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!