Hjemmelaget pasta bolognese med ruccola og Grande Premium
4.08 (1122)
Under 35 min
11 Ingredienser
Pasta med kjøttsaus er både enkelt, godt og barnevennlig. Denne middagen er rett og slett en familiefavoritt, og en sikker vinner på middagsbordet.
Pasta med kjøttsaus er både enkelt, godt og barnevennlig. Denne middagen er rett og slett en familiefavoritt, og en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Kjøttdeig
300 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Vann
2 dl
Pasta
200 g
Ruccola
50 g
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 835 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne sausen lenger enn oppgitt i oppskriften, eller lag den klar dagen før. På den måten vil smakene komme bedre frem. 1 ts sukker vil balansere ut bitterheten fra tomatene.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til pastaen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll stangsellerien, og skrell gulroten. Kutt stangsellerien og gulroten i små terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ha i 2 dl vann, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter. Tilsett den stekte kjøttdeigen, de hakkede tomatene, oksebuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La sausen småkoke i 10–15 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og tørk ruccolaen. Topp retten med ruccolaen, Grande Premium-osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
God middag!