Kyllingfrikassé med rotgrønnsaker og Røros-flatbrød

Kyllingfrikassé med rotgrønnsaker og Røros-flatbrød

4.18 (247)
Under 45 min
9 Ingredienser
Mørt kyllingkjøtt og deilige rotgrønnsaker i en kremet saus. En velsmakende og mild rett som vekker barndomsminnene hos mange.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Dill
1 bunt
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
4 dl
Røros-flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak sausen til med litt god sennep hvis du har det.

Skrell og kutt poteten, pastinakken, kålroten og gulrøttene i store terninger. Skjær kyllingen i store terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha grønnsakene i kjelen sammen med hønsebuljongen og 4 dl vann. La det småkoke under lokk i omtrent 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Skyll og finhakk dillen. Ha i dillen og crème fraîchen, kok opp, og smak til med salt og pepper. 
 Server flatbrødene til retten.
 Har du mat igjen kan restene fint fryses og varmes opp ved en senere anledning. Pass på at du lar gryten koke lenge nok, så alt blir gjennomvarmt. Det vil ta omtrent 10 minutter fra retten er tint. 
God middag!