Foliebakt laks med sommergrønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Aluminiumsfolie
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Laksefilet
350 g
Brokkoli
½ stk
Gulrot
2 stk
minimais
1 pakke
Hvitløk
1–2 fedd
Salt
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje eller smør
3–4 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne tilsette en spiseskje soyasaus i pakkene for enda bedre smak og sjy. Foliepakken kan varieres med andre grønnsaker og urter du måtte ha liggende.
Sett ovnen på 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 20 minutter.
Del opp så mange folieark du vil trenge. Du kan enten steke all fisken i samme pakke eller lage porsjonspakker.
Kutt grønnsakene i biter. Bruk både bukettene og stilken på brokkolien. Finhakk hvitløk. Ha litt olje på den ene halvdelen av foliearket, legg på fisken og fordel grønnsakene utover. Krydre med salt og pepper. Klem litt sitronsaft over hvert fiskestykke og legg på en liten skje smør eller et par spiseskjeer olivenolje. Brett over den andre halvdelen av foliearket og brett skjøtene sammen slik at pakken blir helt tett.
Bak foliepakkene i ovnen eller på grillen. En porsjonspakke vil trenge 10–12 minutter, mens en større pakke må ha omtrent 15 minutter.
Du kan sjekke om fisken er ferdig ved å så vidt åpne en av pakkene underveis. Pass på damp og varm kraft når du åpner. Hvis du bruker grill, må du huske på at grilltiden vil avhenge av hvor varm grillen er. Alt fra 7 til 15 minutter kan gjelde. Sjyen i pakken blir sausen til retten.
Server foliebakt laks med grønnsaker og poteter.
God middag!