Mild fiskesuppe med laks, fiskeboller og rotgrønnsaker
4.03 (638)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne nydelige, milde fiskesuppen, som fylles til randen med fisk og sprø grønnsaker, er en middag hele familien kan nyte en kald vinterdag.
Denne nydelige, milde fiskesuppen, som fylles til randen med fisk og sprø grønnsaker, er en middag hele familien kan nyte en kald vinterdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Kraft fra fiskebollene
1–2 dl
Lettmelk
8 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Vårløk
1 pakke
Laksefilet
180 g
Fiskeboller med purreløk
200 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 734 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett karrikrydder eller currypaste for en asiatisk vri på suppen. Suppen smaker godt med brød til.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i 2 ss smør. Når smøret er smeltet, rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med kraften fra fiskebollene og melken, litt etter litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang, før du tilsetter mer. Rør godt, og tilsett fiskebuljongen. La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i tynne staver. Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Kutt laksen i terninger og del fiskebollene i to.
Ha rotgrønnsakene, laksen og fiskebollene i suppen, vend forsiktig om og la det hele trekke i 3–4 minutter. Klem over litt saft fra sitronen og dryss vårløken over før servering.
God middag!
God middag!