Røkt svinekam med timianbakt sellerirot og kremet soppsaus

Røkt svinekam med timianbakt sellerirot og kremet soppsaus

3.97 (527)
Under 30 min
6 Ingredienser
Svinekammen får en ny smaksdimensjon når den er røkt. Det nydelige kjøttet passer perfekt med soppsaus og sødmefylt sellerirot, et ekte festmåltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Røkt svinekam uten ben
300 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 483 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra gode poteter, kutt potetene i tynne skiver. Stopp før du har kuttet helt igjennom, så potetene henger sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form, og krydre med timian, salt og pepper. Ha litt smør på hver potet. Stek potetene i ovnen ved 220 grader i omtrent 30 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Skrell og del hvitløken i fire. Fordel selleriroten, hvitløken og timianen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!