Sitrusstekt ytrefilet av svin med karamellisert rødløk, brokkoli og bearnéssaus
30-45

Sitrusstekt ytrefilet av svin med karamellisert rødløk, brokkoli og bearnéssaus

Nydelig krydret ytrefilet med en fyldig saus og søt, karamellisert løk er en perfekt middag en dag du vil kose deg litt ekstra.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Sitrusstekt ytrefilet av svin

ytrefilet av svin
Ytrefilet av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Villris

villris
Villris
125 g

Karamellisert løk

rødløk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ts

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Saus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 722 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet, om du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til kjernetemperaturen er 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
  2. Sitrusstekt ytrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  3. Villris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Karamellisert løk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Bruk samme stekepanne som du stekte kjøttet i, og varm den opp til middels varme. Ha i litt olje, og stek rødløken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Vend inn 1 ts sukker og la rødløken surre på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
  5. Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
  6. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  7. Håper det smaker!