Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat
Glutenfri
Laktosefri

Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fine, faste fiskestykker med en god grønnsakssalat til. Mynten og sennepsvinaigretten gjør brokkolisalaten frisk og smakfull.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Quinoamiks
125 g
Vann
3 dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Mynte
1 bunt
Erter
125 g
Sennepsvinaigrette
2 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Smør
2 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake grønnsakene til salaten. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og plukk myntebladene fra stilken. Grovhakk bladene.
 Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha 2 ss smør og 2 ss soyasaus på toppen av fiskestykkene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter.  Ha ertene i kjelen når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden. Hell av vannet, og ha brokkolien og ertene over i en stor bolle med rødløken, mynten og quinoaen. Bland inn sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.
God middag!