Glutenfri
Laktosefri
Ovnsbakt torsk med quinoa-, brokkoli- og myntesalat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fine, faste fiskestykker med en god grønnsakssalat til. Mynten og sennepsvinaigretten gjør brokkolisalaten frisk og smakfull.
Fine, faste fiskestykker med en god grønnsakssalat til. Mynten og sennepsvinaigretten gjør brokkolisalaten frisk og smakfull.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Quinoamiks
125 g
Vann
3 dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Mynte
1 bunt
Erter
125 g
Sennepsvinaigrette
2 pakke
Torskefilet
375 g
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake grønnsakene til salaten. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og plukk myntebladene fra stilken. Grovhakk bladene.
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Ha 2 ss smør og 2 ss soyasaus på toppen av fiskestykkene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha ertene i kjelen når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden. Hell av vannet, og ha brokkolien og ertene over i en stor bolle med rødløken, mynten og quinoaen. Bland inn sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.
God middag!