Torsk med kokos og karri

Torsk med kokos og karri

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Salt
Grønn currypaste
½ pakke
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kokosmelk
1 pakke
Lime
½ stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Salt
Koriander
½-1 bunt
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I denne retten bruker vi en curry paste som inneholder blant annet sitrongress, chili, hvitløk og karrikrydder. Den kan oppleves litt sterk, så smak deg litt fram med den, slik at det passer din eller familiens gane. En teskje sukker eller honning kan også være godt, og vil gi retten god sødme. God middag!

Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Finhakk løk. Skrell/vask og kutt paprika og gulrot.
Varm olje i en kjele/høy stekepanne. Stek løk og paprika til løken er blank, og ha i currypaste i 1-2 minutter på middels varme. Tilsett kokosmelk, kok opp og la dette småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre den med salt og pepper.
Ha gulrøtter først i gryten/stekepannen, og legg så fiskestykkene oppå grønnsakene. Trykk de gjerne litt ned i sausen. Sett på et lokk eller folie, og la grønnsaker og fisk trekke ferdig på middels-lav varme, i omtrent 7-9 minutter. Mens fisken koker, finsnitt koriander.
Strø over hakket koriander ved servering. Server kokt jasminris og limebåter ved siden av.
God middag!