Glutenfri
Asiatisk ingefærkylling med coleslaw, jasminris og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Olje
2 ss
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Koriander
½ bunt
Råkostmiks
150 g
Srirachasaus
½ pakke
Dijonsennep
1 ts
Yoghurt naturell
150 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Peanøtter
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 807 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skulle du få noen rester, kan du lage stekt ris. Skjær kyllingen i mindre biter, og stek den i en stekepanne sammen med risen og coleslawen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell ingefæren, og finriv 1 ss av den på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha ingefæren, hvitløken, saften fra den halve sitronen, srirachasausen, soyasausen og 2 ss olje i en bolle. Mariner kyllingen i marinaden i 8–10 minutter.
Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Finriv 1 ss av ingefæren, og skyll og grovhakk korianderen. Ha gulroten og råkostmiksen i en bolle. Tilsett resten av srirachasausen, 1 ts av dijonsennepen, yoghurten, 1 ts eddik og halvparten av korianderen. Bland sammen coleslawen, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i strimler. Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av korianderen ved servering.
God middag!