Laks med poteter, agurksalat og urtedressing

Laks med poteter, agurksalat og urtedressing

Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Evt. nykvernet sort pepper
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Småpoteter
300 g
Litt salt
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Agurk
1 stk
Sitronsaft
2 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Litt salt
½ ts
Evt. nykvernet sort pepper
Drømmelett
1 pakke
(Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron i båter
¼ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bruke hvitvins- eller epleeddik i agurksalaten. En rask og god klassiker! Ta vare på dressingen, den holder seg godt i flere dager og kan for eksempel brukes som dip til grønnsaker eller fredagssnacksen.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til poteter. Legg på lokk, da koker vannet raskere. Finn frem alle ingrediensene. Ta frem stekepanne, salatbolle, mandolin eller ostehøvel, kniv og skjærefjøl.
Kok potetene møre i lettsaltet vann, det tar omtrent 15 minutter. Hell av vannet og dekk med lokk.
Varm opp en stekepanne med olje. Legg i fisken og stek den i 3–4 minutter. Snu fisken, ha i smør og la den steke i 3–4 minutter til. Krydre med salt og pepper.
Rør sammen sitronsaft, sukker, vann og salt i en liten skål. Kutt agurk i skiver med en mandolin eller ostehøvel over salatbollen. Vend laken inn med agurkskivene. Krydre gjerne med nykvernet sort pepper om du liker det. Del resten av av den halve sitronen i båter.
Rør sammen tzatzikikrydder og Drømmelett. Rør et par ganger før servering.
Server pannestekt laks med kokte poteter, agurksalat, sitron i båter og urtedressing.
God middag!