Brennende kjærlighet med bacon og pølse

Brennende kjærlighet med bacon og pølse

4.25 (194)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • sukker/honning
Polkabete
1 stk
Stekepølse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Brokkoli
1/2 stk
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Baconterninger
150 g
Sjalottløk
1 stk
Smør
2-3 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker/honning
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brennende kjærlighet er en klassisk norsk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp to kjeler med vann. En liten en med lettsaltet vann til brokkoli og en større med bare vann til å koke potetmos i vannbad.
Skrell beten og del den i terninger. Del pølsene i to på langs og så i skiver. Ha bete og pølsebiter i en ildfast form. Ha på salt, pepper og olje, og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og la den stå i omtrent 15 minutter.
Del brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i terninger. Del sjalottløk i skiver.
Ha baconet i en kald stekepanne og sett så på varmen. På den måten slipper baconet mer fett og blir fortere sprøtt. Tilsett litt olje om nødvendig. Når baconet er sprøtt, ha i sjalottløk og stek videre til den er blank. Tilsett smør, soyasaus og sukker eller honning.
Ha posen med potetmos i vannet og la den koke i 10–15 minutter.
Kok brokkolien i det lettsaltede vannet i 4–5 minutter rett før servering.
Server potetmos med ovnsbakte pølse- og betebiter, bacon- og løksjy og brokkoli.
God middag!