Svinenakke i sjysaus med persillestekte poteter

Svinenakke i sjysaus med persillestekte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    200 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Brokkoli
    ½ stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Kruspersille
    1 bunt
    Smør
    1 ss
    Svinenakke i skiver
    200 g
    Sjysaus
    1 pakke
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Liker du ekstra mørt svinekjøtt? Ha det stekte kjøttet i en ildfast form sammen med sjysausen og stekesjyen fra pannen. La det stå i ovnen ved 180 grader i minst 20 minutter.

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
    Del brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i biter. Skjær paprika i terninger og finhakk persille. Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og la den stå i 15 minutter. Ha brokkoli, paprika, persille og smør i formen, og stek videre i ovnen i omtrent 15 minutter til, eller til grønnsaker og poteter er mør. Vend om på grønnsakene underveis for å få en jevnere steking.
    Krydre svinenakken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy temperatur og ha i olje. Stek svineskivene i 3–4 minutter på hver side (se tips). Skru ned varmen og la kjøttet steke videre i 4–5 minutter på hver side. Ha sjysausen over i stekepannen og kok forsiktig opp. La det stå og koke til potetene er ferdige.
    Server svinenakke i sjysaus med persillebakte poteter og grønnsaker.
    God middag!