Svinenakke i sjysaus med persillestekte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
200 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Brokkoli
½ stk
Rød paprika
½ stk
Kruspersille
1 bunt
Smør
1 ss
Svinenakke i skiver
200 g
Sjysaus
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du ekstra mørt svinekjøtt? Ha det stekte kjøttet i en ildfast form sammen med sjysausen og stekesjyen fra pannen. La det stå i ovnen ved 180 grader i minst 20 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Del brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i biter. Skjær paprika i terninger og finhakk persille. Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og la den stå i 15 minutter. Ha brokkoli, paprika, persille og smør i formen, og stek videre i ovnen i omtrent 15 minutter til, eller til grønnsaker og poteter er mør. Vend om på grønnsakene underveis for å få en jevnere steking.
Krydre svinenakken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy temperatur og ha i olje. Stek svineskivene i 3–4 minutter på hver side (se tips). Skru ned varmen og la kjøttet steke videre i 4–5 minutter på hver side. Ha sjysausen over i stekepannen og kok forsiktig opp. La det stå og koke til potetene er ferdige.
Server svinenakke i sjysaus med persillebakte poteter og grønnsaker.
God middag!