Maissuppe med potet, bønner og chorizo
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Brød (eventuelt)
- kyllingbuljong
- oregano
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- spisskummen
- tabasko
Løk
1 stk
Hvitløk
4 fedd
Rød chili
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Chorizo
400 g
Maiskolbe
4 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød paprika
1 stk
Røde bønner
2 boks
Salt
1 ts
Tabasko
. eventuelt
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne suppen med litt rømme og revet ost, om dere ønsker. Hakket avocado eller hakket kokt egg smaker også godt som topping.
Finhakk løk, grovhakk hvitløk og del chili i skiver. Varm opp en kjele med smør eller olje og fres grønnsakene til løken er blank. Kutt chorizo i tynne skiver og la den frese med i et par minutter. Skrell poteter, kutt dem i terninger og ha dem i gryta sammen med spisskummen og oregano. Ha på buljong, kok opp og la gryta småkoke videre. Potene kan gjerne koke litt i stykker etter hvert.
sett kolbene på høykant og skjær deg ned og rundt langs stilken. Ha kornene over i en stekepanne og stek på høy temperatur i litt olje til maisen er gyllen
Kutt paprika i små terninger og skyll bønnene i et dørslag.
Ha mais, paprika og bønner i suppen og la det småkoke videre til alt er mørt. Det tar omtrent 10 minutter. Smak suppen til med salt og pepper, og gjerne litt tabasco om dere ønsker det. Dryss over koriander ved servering.
Server med godt brød og smør.
God middag!