Maissuppe med potet, bønner og chorizo

Maissuppe med potet, bønner og chorizo

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Brød (eventuelt)
    • kyllingbuljong
    • oregano
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • spisskummen
    • tabasko
    Løk
    1 stk
    Hvitløk
    4 fedd
    Rød chili
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Chorizo
    400 g
    Maiskolbe
    4 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Rød paprika
    1 stk
    Røde bønner
    2 boks
    Salt
    1 ts
    Tabasko
    . eventuelt
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server gjerne suppen med litt rømme og revet ost, om dere ønsker. Hakket avocado eller hakket kokt egg smaker også godt som topping.

    Finhakk løk, grovhakk hvitløk og del chili i skiver. Varm opp en kjele med smør eller olje og fres grønnsakene til løken er blank. Kutt chorizo i tynne skiver og la den frese med i et par minutter. Skrell poteter, kutt dem i terninger og ha dem i gryta sammen med spisskummen og oregano. Ha på buljong, kok opp og la gryta småkoke videre. Potene kan gjerne koke litt i stykker etter hvert.
    sett kolbene på høykant og skjær deg ned og rundt langs stilken. Ha kornene over i en stekepanne og stek på høy temperatur i litt olje til maisen er gyllen
    Kutt paprika i små terninger og skyll bønnene i et dørslag.
    Ha mais, paprika og bønner i suppen og la det småkoke videre til alt er mørt. Det tar omtrent 10 minutter. Smak suppen til med salt og pepper, og gjerne litt tabasco om dere ønsker det. Dryss over koriander ved servering.
    Server med godt brød og smør.
    God middag!