Laktosefri
Svinemedaljonger med hvitløksstekt spinat, ovnsbakte poteter og baconsjysaus
3.94 (62)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
Delikatessepoteter
300 g
Sjalottløk
1 stk
Indrefilet av svin
300 g
Baconterninger
150 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
2 dl
Eple
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 742 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare tid, kan du steke rødløken sammen med spinaten istedenfor å sylte den.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skjær kjøttet i biter på omtrent 3 cm, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken. Ha løken og baconet i pannen, og stek det i omtrent 3 minutter. Rør inn 1 ss hvetemel, og ha i 1 ss eddik, 2 dl vann og soyasausen. La koke et par minutter til, til du har en sjysaus.
Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spinaten og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Smak til med salt.
Legg medaljongene tilbake i pannen, og la dem trekke i sausen i 5–6 minutter, til kjøttet er gjennomkokt.
God middag!