Sitronbakt torsk med dillstuede poteter

Sitronbakt torsk med dillstuede poteter

3.94 (80)
Under 30 min
6 Ingredienser
Dillstuede poteter er klassisk tilbehør, og passer perfekt til saftig torsk med smak av sitron. En sunn, god og tradisjonell hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Helmelk
3 dl
(Melk, Laktose)
Dill
1 bunt
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Smør
2 ss
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 592 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke gulrøttene i ovnen med fisken. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til gulrøttene. 
 Skrell og kutt potetene i terninger. Kok potetene i 15 minutter. Smelt 2 ss smør i en annen kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, under omrøring, til du har fått en tykk og jevn saus. Skyll og grovhakk dillen, og ha den og potetene i sausen. Smak til med salt og pepper.
 Legg fisken i en smurt, ildfast form. Skyll sitronen, og finriv skallet på et rivjern. Fordel skallet og 2 ss smør over fisken, og krydre den med salt og pepper. Kutt sitronen i 4, og ha den i formen med fisken. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i omtrent 5 minutter.
Vel bekomme!
God middag!