Sitronbakt torsk med dillstuede poteter
3.94 (80)
Under 30 min
6 Ingredienser
Dillstuede poteter er klassisk tilbehør, og passer perfekt til saftig torsk med smak av sitron. En sunn, god og tradisjonell hverdagsmiddag.
Dillstuede poteter er klassisk tilbehør, og passer perfekt til saftig torsk med smak av sitron. En sunn, god og tradisjonell hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Helmelk
3 dl
Dill
1 bunt
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Torskefilet
325 g
Sitron
1 stk
Smør
2 ss
Gulrøtter
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 592 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke gulrøttene i ovnen med fisken. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til gulrøttene.
Skrell og kutt potetene i terninger. Kok potetene i 15 minutter. Smelt 2 ss smør i en annen kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, under omrøring, til du har fått en tykk og jevn saus. Skyll og grovhakk dillen, og ha den og potetene i sausen. Smak til med salt og pepper.
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Skyll sitronen, og finriv skallet på et rivjern. Fordel skallet og 2 ss smør over fisken, og krydre den med salt og pepper. Kutt sitronen i 4, og ha den i formen med fisken. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i omtrent 5 minutter.
Vel bekomme!
God middag!