Panert kylling med sesambrokkoli og ris
Laktosefri

Panert kylling med sesambrokkoli og ris

3.86 (120)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
1 pakke
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 816 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt sesamfrø i paneringen når du skal panere kyllingen

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Del kyllingbrystene i to på langs. Visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør.  Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt. Ha kyllingen over i en ildfast form med bakepapir, og stek den i ovnen i 6–7 minutter, til den er gjennomstekt.
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll stekepannen du stekte kyllingen i, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter før du tilsetter rødløken og sesamfrøene. Stek det hele i omtrent 3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med salt.
 Skjær kyllingen i tykke skiver, og server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.
God middag!