Ytrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker
20-30

Ytrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker

Mør ytrefilet av svin er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig og umamirik soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
purre
Purre
½ stk

Helstekt ytrefilet

marinert ytrefilet av svin
Marinert ytrefilet av svin
300 g

Soppsaus

aromasopp
Aromasopp
100 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 593 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i båter. Skrell og kutt løken og gulrøttene i skiver. Del purren i to på langs, skyll den, og kutt den i skiver. Fordel potetene, løken, gulrøttene og purren på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Helstekt ytrefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Soppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen er gyllen. Tilsett soppsausen, og kok opp. Smak til med salt og pepper. 
  5. God middag!