Buddha bowl med søtpotetmos, avokado og bulgur
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med søtpotetmos, avokado og bulgur

3.97 (121)
Under 30 min
12 Ingredienser
En Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker, korn og tilbehør, pent dandert i en skål. Med krydrede kikerter, avokado og bulgur er dette en næringsrik og spennende rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Karri
1 pakke
Ingefær
½ bit
Olje
1 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Rødbete
1 stk
Avokado
1 stk
Tobladssalat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 885 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten kan kuttes i biter, kokes i lettsaltet vann og stekes raskt sammen med spinaten.

Skrell søtpoteten. Kutt søtpoteten i biter, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Skrell og finriv 1 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss olje, ingefæren og 1 ts av karrien. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av karrien.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i en tørr panne i omtrent 1 minutt, og ha dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen og tilsett kikertene og chipotlemiksen, krydre med salt, og stek videre i omtrent 2 minutter. Legg kikertene over i en bolle. 
Skrell og kutt rødbeten i tynne strimler. Kutt avokadoene i to og fjern steinene. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. 
 Fordel golden mashen, bulguren, de spicy kikertene og tilbehøret i to serveringsskåler, topp med kjerneblandingen og drypp over balsamicovinaigretten.
God middag!