Buddha bowl med søtpotetmos, avokado og bulgur
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl

med søtpotetmos, avokado og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Buddha bowl er en vegetarrett bestående av forskjellige typer grønnsaker, korn og tilbehør, pent dandert i en skål. Vakkert, næringsrikt og smakfullt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Søtpotet
1 stk
Karri
½ pakke
Ingefær
½ bit
Smør
½ ss
(Melk)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Rødbete
1 stk
Avokado
½–1 stk
Spinat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
854 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten kan også kuttes i biter, kokes i lettsaltet vann og stekes raskt sammen med spinaten.

Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i en tørr panne i omtrent 1 minutt, og ha dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen og tilsett kikertene, det røkte chilikrydderet og litt salt, og stek videre i omtrent 2 minutter. Legg kikertene over i en bolle. 
 Skrell og kutt rødbeten i tynne strimler (se tips). Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten.
 Skrell og finriv 1 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med ½ ss smør, ingefæren og ½ ts av karrien. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av karrien.
Fordel golden mashen, bulguren, de spicy kikertene og resten av toppingen i to serveringsskåler, og drypp over balsamicovinaigretten. 
God middag!