Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl
med søtpotetmos, avokado og bulgurNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Buddha bowl er en vegetarrett bestående av forskjellige typer grønnsaker, korn og tilbehør, pent dandert i en skål. Vakkert, næringsrikt og smakfullt.
Buddha bowl er en vegetarrett bestående av forskjellige typer grønnsaker, korn og tilbehør, pent dandert i en skål. Vakkert, næringsrikt og smakfullt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Søtpotet
1 stk
Karri
½ pakke
Ingefær
½ bit
Smør
½ ss
Bulgur
125 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Rødbete
1 stk
Avokado
½–1 stk
Spinat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 854 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbeten kan også kuttes i biter, kokes i lettsaltet vann og stekes raskt sammen med spinaten.
Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i en tørr panne i omtrent 1 minutt, og ha dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen og tilsett kikertene, det røkte chilikrydderet og litt salt, og stek videre i omtrent 2 minutter. Legg kikertene over i en bolle.
Skrell og kutt rødbeten i tynne strimler (se tips). Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten.
Skrell og finriv 1 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med ½ ss smør, ingefæren og ½ ts av karrien. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av karrien.
Fordel golden mashen, bulguren, de spicy kikertene og resten av toppingen i to serveringsskåler, og drypp over balsamicovinaigretten.
God middag!