Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus i hjertesalat med mango og chilimajones
Laktosefri

Bakt laks med kinesisk wok- og dippsaus i hjertesalat med mango og chilimajones

4.08 (192)
Under 20 min
7 Ingredienser
En herlig og frisk rett som raskt blir familiens favoritt. Hjertesalat passer perfekt som lefse, og er i tillegg sunn og god.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kinesisk wok- og dippsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Mango
½–1 stk
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 784 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del dem i biter, og bland dem med mango- og agurkterningene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær fisken i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn sausen. Stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
Skrell mangoen, fjern steinen og kutt mangokjøttet i terninger. Kutt agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og plukk av bladene. Skyll salatbladene i kaldt vann.
Fordel salaten utover et fat. Fyll salatbladene med risen, laksen og agurk- og mangoterningene. Server chilimajonesen til retten.
God middag!