Glutenfri
Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing
4.09 (516)
Under 30 min
10 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Jasminris
135 g
Egg
1 stk
Panering
1 pakke
Laksefilet
270 g
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lettrømme
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 984 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkolien og halvparten av ingefæren i en smurt ildfast form, og bland inn litt olje og posen med soyasaus. Stek brokkolien i ovnen i 12–15 minutter.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken, eller i en frysepose. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering.
Bland rømmen og chilisausen i en serveringsskål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!