Filetstykke av svin med kokte poteter og brokkoli, bakte gulrøtter og bearnéssaus
15-20
Glutenfri

Filetstykke av svin med kokte poteter og brokkoli, bakte gulrøtter og bearnéssaus

Bearnéssaus er som poteten, passer til det aller meste. Og så er det så godt! Saftig indrefilet og bearnéssaus er rett og slett skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Kokte poteter og brokkoli

småpoteter
Småpoteter
300 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 475 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet. Stek kjøttet i ovnen til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Kokte poteter og brokkoli: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Legg brokkoli- og blomkålbukettene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  3. Bakte gulrøtter: Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper.
  4. Filetstykke av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet oppå gulrøttene, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, til gulrøttene er møre, og kjøttet er gjennomstekt (se tips). La kjøttet hvile frem til servering. 
  5. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. 
  6. Nyt måltidet!