Pad thai med kylling og eggenudler
Laktosefri

Pad thai med kylling og eggenudler

4.19 (199)
Under 30 min
13 Ingredienser
Saftig kylling, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg
2 stk
(Egg)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 842 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og kyllingen, kan du servere nudlene for seg.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Skrell rødløken og hvitløken. Kutt løken i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Vask og kutt pak choyen i strimler. Kutt kyllingen i mindre biter.
 Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter.
 Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter og tilsett hvitløken de siste 10 sekundene, og smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett rødløken, pak choyen, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring. Smak til med salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
 Strø korianderen, de hakkede peanøttene ogchiliflakene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.
God middag!