Lysing bakt i fiskesaus med søtpotetpure og stekte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Søtpotetpuré
1 pakke
Lysingfilet
375 g
Fiskekryddermiks
½ pose
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Rødløk
1 stk
Blomkål og finstrimlet kål
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Lime i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til søtpotetpurèen med salt og pepper. Sausen kan også varmes i sammen med potetpurèen og serveres ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til søtpotetmos. Finn fram alle ingrediensene. Finn fram en ildfast form, stekepanne, skjærefjøl og kniv.
Legg pakken med søtpotetpure i det kokende vannet og la den småkoke i 10-15 minutter. Hell purèen over i en serveringskål ved servering.
Legg fisken i en ildfast form. Krydre fiskestykkene med kryddermiks og fordel fiskesausen i formen. Bak fisken med saus i omtrent 10-12 minutter.
Kutt rødløk i tynne skiver. Del lime i båter.
Forvarm en stekepanne eller en vid kjele, og ha i litt olje. Stek løken i blank og tilsett grønnsaksblandingen, stek videre i 4-5 minutter. Vend inn litt smør og krydre med salt og pepper.
Server lysing bakt i fiskesaus tilsmakt sitron med søtpotetpurè, stekte grønnsaker og lime i båter.
God middag!