Meksikansk maistortilla med pulled pork og cherrytomatsalsa
4.27 (119)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
Pulled pork
400 g
Three spice
½ pakke
Litt salt
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Litt salt
Cherrytomater
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Koriander
1 bunt
Limesaft
¼ stk
Litt salt
Minitortillaer
½ pakke
Strimlet kålsalat
1 pakke
Mais
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil lage syltet rødløk: Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker, 3 dl vann og en klype salt. Legg i tynne skiver av rødløk og la dem trekke i 10 minutter. Oppbevares på rene syltetøyglass eller Norgesglass. Salsaen kan også kjøres litt sammen med en stavmikser for en finere konsistens. Server koriander ved siden siden av om ikke alle skulle like det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Legg kjøttet i en ildfast form og vend inn tacokrydder. Sett formen i ovnen og stek kjøttet i omtrent 15 minutter. Riv kjøttet fra hverandre med en gaffel før servering.
Kutt rødløk i tynne skiver og ha den over i en skål. Press over limesaft, krydre med litt salt og bland det sammen. Sett skålen til side og la rødløken trekke frem til servering (se tips).
Kutt cherrytomater i fire og vårløk i tynne skiver. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den. Bland alt sammen og smak til med limesaft og litt salt. Sett salsaen til side.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5–8 minutter. De kan også varmes i mikro, følg da anvisningen på pakken.
Skyll maiskornene. Ha maisen og kålsalaten i hver sin skål.
Server meksikansk maistortilla med pulled pork, maiskorn, salat, limesyltet rødløk og cherrytomatsalsa.
125 g
Minitortillas: 2 stk
Cherrytomatalsa:
Limesyltet rødløk:
Grønnsaker:
Energiinnhold: ca 400 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!