Kremet pasta med paprikapesto, kylling, vårløk og kjerneblanding
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Den italienskinspirerte og sødmefylte paprikapestoen gjør denne enkle, raske og barnevennlige retten veldig smakfull.
Den italienskinspirerte og sødmefylte paprikapestoen gjør denne enkle, raske og barnevennlige retten veldig smakfull.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
Pasta
200 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Paprikapesto
1 glass
Crème fraîche
150 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1255 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 137 g
- Protein: 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne kjerneblandingen i ovnen for å spare litt tid. Da kan du ha kjernene over på et stekebrett med bakepapir, og riste dem i 5 minutter på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk rødløken, og rens og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen på en tallerken, og stek rødløken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Bland inn pestoen og crème fraîchen.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og bland inn kyllingen, paprikapestosausen og vårløken. Topp gjerne med litt grovkvernet pepper og olivenolje.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjernene i omtrent 2 minutter, til de begynner å poppe. Topp retten med kjerneblandingen og den syltede rødløken.
God middag!