Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Buljongterning
- margarin
- pepper
- salt
- vann
Villris
1 pose
Kalkunfilet i terninger
350 g
Margarin
1 ss
Brokkoli
½ stk
Løk
½ stk
Sukkererter
1 pakke
Buljongterning
½ stk
Vann
2 dl
Crème fraîche
0,5 dl
Salt
½ ts
Pepper
½ ts
Krutonger
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne en buljongterning eller godt krydder i risen når du koker den, da får du en god aromatisk smak. Hel kanel, nellik, karripulver, paprikapulver eller tørkede urter fungerer godt.
Sett stekeovnen på 180 grader og kok villris som anvist på pakken. Varm en stekepanne og stek kalkunterningene i litt margarin
Del brokkoli i små buketter, snitt purreløken på langs og skyll den godt skjær den i biter. Grovhakk sukkererter. Løs opp den halve buljongterningen i kokende vann.
Ha grønnsaker, kraft, crème fraîche og kalkun i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 20 minutter til grønnsakene er møre og sausen begynner å tykne litt.
Skjær hjertesalat i strimler, (tomater i båter/ananas i biter) og agurk i terninger. Bland det sammen i en salatbolle. Tilsett krutonger de siste fem minuttene av steketiden.
La kalkunformen hvile i 5 minutter før servering.
God middag!