Glutenfri
Svinefilet med fløtepoteter
og tomatsalatNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Saftig svinefilet, fløyelsmyke poteter og frisk tomatsalat - her komplimenterer alle elementene hverandre og blir en smaksrik hverdagsmiddag.
Saftig svinefilet, fløyelsmyke poteter og frisk tomatsalat - her komplimenterer alle elementene hverandre og blir en smaksrik hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Filetstykke av svin
300 g
Urtemiks
1 pakke
Rødløk
1 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Fløtepoteter
400 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 436 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 33 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne steketermometer hvis du har. La kjøttet steke til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut formen og la den hvile i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Krydre kjøttet med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Skrell og kutt rødløken i båter. Legg kjøttet, løken og brokkoli- og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper på grønnsakene. Stek det hele i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet og grønnsakene ut av ovnen, og la kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Ha fløtepotetene over i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomaten, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
God middag!