Svinefilet med fløtepoteter og tomatsalat
Glutenfri

Svinefilet med fløtepoteter

og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Saftig svinefilet, fløyelsmyke poteter og frisk tomatsalat - her komplimenterer alle elementene hverandre og blir en smaksrik hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Filetstykke av svin
300 g
Urtemiks
1 pakke
Rødløk
1 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
436 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
33 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne steketermometer hvis du har. La kjøttet steke til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut formen og la den hvile i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Krydre kjøttet med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Skrell og kutt rødløken i båter. Legg kjøttet, løken og brokkoli- og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper på grønnsakene. Stek det hele i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet og grønnsakene ut av ovnen, og la kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Ha fløtepotetene over i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter. 
 Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomaten, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
God middag!