Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter

Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter

4.32 (75)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Søtpotet
3 stk
Gulrøtter
½ pakke
Løk
½ stk
Ingefær
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kokosmelk
1 pakke
Vann
0,8–1 l
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime i båter
½ stk
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Vårløk
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Chipotlemiks
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrap av det tynne skallet på ingefæren med en spiseskje, da unngår du å kutte bort for mye av selve ingefæren. Riv ingefærknollen på den fineste delen av et rivjern eller bruk microplane. Ha gjerne chili og hvitløk i suppen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og del søtpotet, gulrot og løk i terninger. Riv eller finhakk ingefær (se tips). Del kylling i mindre biter og vårløk i skiver.
Stek søtpotet, gulrot, løk og ingefær i en vid kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk, vann og buljong, og kok opp. La suppen koke i omtrent 10–15 minutter, eller til søtpoteten er mør.
Stek kylling, nøttemiks og vårløk i en forvarmet medium varm stekepanne med olje i 4–5 minutter. Krydre det med litt salt og chipotlemiks. Du kan også velge å servere chipotlemiks og nøtter ved siden av, slik at alle kan toppe suppen med det de selv vil.
Stek langbrødene i ovnen i 3–4 minutter. Du kan også steke brødene i en brødrister.
Skyll koriander og rist av vannet. Grovhakk korianderen og strø den over suppen ved servering.
Ta av en kopp med vann fra suppen. Kjør suppen fin med en stavmikser. Juster konsistensen med kokevannet. Del lime i båter og smak til suppen med limesaft, salt og pepper. Server resten av limebåtene ved siden av.
Server søtpotetsuppe med kylling, nøtter, chipotlekrydder, langbrød og koriander.
400 g Kylling: 100 g Nøtter: 1 ss Energiinnhold: ca 420 kcal Energiinnhold inkludert 30 g brød: 480 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!