Aspargessuppe med egg, bacon og rundstykker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Banansjalottløk
1 stk
Asparges
1 bunt
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Salt
Egg
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til egg.
Finhakk løk. Knekk av de nederste 2–3 cm av aspargesene, disse skal ikke brukes. Skrell stilkene på aspargesene. Kutt av toppene og legg dem til side. Kutt stilken i grove biter. Varm opp en stor bredbunnet kjele med olje. Stek aspargesstilkene og løken i 2–3 minutter. Ha på melk og buljong, kok opp og la det småkoke i 8–10 minutter.
Kok eggene i 9–10 minutter, skyll dem i kaldt vann, skrell dem og kutt dem i båter.
Stek rundstykkene i ovnen i 7–8 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 3–4 minutter, eller til de er sprø. Stek aspargestoppene sammen med baconet i 1–2 minutter.
Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt og pepper.
Server aspargessuppe med bacon, kokt egg og varme rundstykker.
God middag!