Laktosefri
Glutenfri
Svinekjaker
med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåterNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Mørkokte svinekjaker
300 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 574 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, urtemiksen, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 25–30 minutter.
Ha svinekjakene og paprikakrydderet i en kjele på middels varme. Ha på lokk, og la det småkoke i omtrent 10 minutter. Bruk to gafler til å riv kjøttet fra hverandre. La kjøttet stå på lav varme frem til servering. Smak eventuelt til med mer av paprikakrydderet.
Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll og tørk hjertesalaten, agurken og limen. Skrell mangoen, og kutt den og agurken i strimler. Kutt limen i båter.
Fyll salatbladene med svinekjakene, agurk- og mangostrimlene, den syltede rødkålen og chilimajonesen. Server potetbåtene og limen til retten.
God middag!