Grillribbe med BBQ-saus, potetsalat og salat
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Grillskiver
500 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Potetsalat
300 g
Salt
Restaurantsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
Balsamicoeddik
Salt
Barbecuesaus
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er viktig at det ikke er for varmt når du griller kjøttet, da blir det fort svidd i kantene og seigt i midten. Lav temperatur og lengre steketid er lurt. Du kan gjøre smaken litt mer spennende ved å blande ut litt av BBQ-sausen med 1 fedd knust hvitløk, revet ingefær, hakket koriander og presset lime- eller sitronsaft, og pensle blandingen på grillskivene den siste tiden på grillen.
Fyr opp grillen eller sett ovnen på 210 grader varmluft.
Krydre grillskivene med salt og pepper, og pensle dem med olje. La dem ligge i romtemperatur frem til du skal grille.
Grill eller stek grillskivene ved middels/middels+ varme til de er gylne, lett sprø og gjennomstekte. Om du bruker grill er det best å først grille dem på direkte varme og så avslutte på indirekte varme til de er fine og sprø. Pensle skivene med litt BBQ-saus mot slutten av steketiden. Sett resten av sausen på bordet.
Ha salaten over i en bolle. Kutt tomater i fire og rødløk i tynne skiver, og fordel det over salaten. Ha over litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
Server grillribber med potetsalat, salat og BBQ-saus.
God middag!